Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Черешов сладкиш с шоколад и ром

Черешов сладкиш с шоколад и ром

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2813766
Черешов сладкиш с шоколад и ром
Снимка: Yuliya Kenderlieva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • череши - 300 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 125 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • черен шоколад - 200 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 6 п
  • кокосови стърготини - 1 п
  • ром - 2 с.л. ликьор
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и почиствате черешите от костилките. Поръсвате ги с лимонов сок, ликьор или ром по желание.

На водна баня разтопявате 1 пакетче масло. В дълбока купа разбивате яйцата заедно със захарта, докато се получи бяла въздушна смес. Прибавяте маслото, ванилиите и киселото мляко.

В друга купа пресявате брашното, бакпулвера, содата и какаото. Към тях сипвате кокосовите стърготини.

Към течните съставки постепенно слагате от брашното и разбивате с миксер.

Получава се гъста смес, в която слагате натрошения шоколад.

Формата, в която ще печете сладкиша, трябва да бъде намазнена и набрашнена.

Сипвате сместа и най-отгоре нареждате черешите, които са поели от алкохола.

Печете на 160 градуса за около 1 час, като проверявате с дървена клечица.

Когато сладкишът е готов, го оставете да изстине и по желание поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: