Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Вита черешова баница

Вита черешова баница

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Вита черешова баница
Снимка: marcheva14
1 / 12
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Назаем от Италианската кухня - невероятна баница не с какво да е, а зрели български череши"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г, бяло
  • краве масло - 200 г
  • кисело мляко - 200 г, висок процент
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • череши - 350 - 400 г
  • захар - 100 г, кристал
  • пудра захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Тава, покрита с хартия за печене, около 30-32 см.

Черешите се почистват от костилките. Оставят се настрана.

В купа се пресява брашното с бакпулвера и щипката сол. Прибавя се киселото мляко и на кубчета студеното масло. Бързо се омесва меко тесто.

Върху набрашнен плот с точилка се разточва на правоъгълник, около 3 мм.

Срязва се на дълги широки ленти. По средата на лентата се поставят една до друга черешите и се посипват със захар.

Двата края на лентата се прищипват, за да се затворят черешите, да стане като тръбичка.

Завива се като охлюв и се поставя в тавата. Следва другата запълнена лента с череши, която се увива около основната.

Сладката баница се пече на 180 градуса до хубаво зачервяване.

След като се извади от фурната, се оставя за кратко да се поохлади и се посипва обилно с пудра захар.

Нарязва се на тортени парчета.

Витата черешова баница е готова.

Източник: Ивана Кръстева - Pieroni.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Изглежда супер!
09.06.2018 09:28