Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница с майонеза

Вита баница с майонеза

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818181
Вита баница с майонеза
Снимка: Анонимен
1 / 8
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Изключително сочна и ароматна - сервира се както топла, така и студена - всякак е вкусна!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 - 10 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • майонеза - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 - 6 супени лъжици с връх
  • сирене - около 200 г
  • сода - 1/2 ч.л.
  • олио - за намазване
  • За заливане
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • олио - струйка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и майонезата с тел. Добавяме натрошеното сирене и струйка олио. Гасим содата в киселото мляко и също добавяме към сместа. Разбъркваме внимателно с лъжица.

Намазняваме тавата. Взимаме по една кора, намазваме с олио и добавяме от сместа, навиваме и нареждаме в тавата. Продължаваме така, докато се напълни тавата или свършат корите.

Ако има останало от сместа, добавяме към нея яйцето и киселото мляко и хубаво разбиваме. С лъжица разпределяме върху баницата, най-вече на местата, където ни се вижда сухо - по краищата на баницата. Поръсваме със струйка олио и слагаме някъде на топло за 10 минути.

Печем на предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор (аз пека на най-долното ниво) до готовност. Между 30 и 40 минути отнема, но е хубаво да се наблюдава. Като е готова баницата завиваме с кърпа и обръщаме на обратно върху купички или чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Баницата направено по този начин става разкошна .Винаги я правя така.
29.01.2017 10:32
1