Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата и майонезата с тел. Добавяме натрошеното сирене и струйка олио. Гасим содата в киселото мляко и също добавяме към сместа. Разбъркваме внимателно с лъжица.
Намазняваме тавата. Взимаме по една кора, намазваме с олио и добавяме от сместа, навиваме и нареждаме в тавата. Продължаваме така, докато се напълни тавата или свършат корите.
Ако има останало от сместа, добавяме към нея яйцето и киселото мляко и хубаво разбиваме. С лъжица разпределяме върху баницата, най-вече на местата, където ни се вижда сухо - по краищата на баницата. Поръсваме със струйка олио и слагаме някъде на топло за 10 минути.
Печем на предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор (аз пека на най-долното ниво) до готовност. Между 30 и 40 минути отнема, но е хубаво да се наблюдава. Като е готова баницата завиваме с кърпа и обръщаме на обратно върху купички или чинии.
Коментари