Начин на приготвяне
В дълбок съд се поставя затопленото мляко, яйцата , като се отделя един жълтък за намазване отгоре, олиото, солта, маята. Разбърква се добре и с брашното се замесва меко тесто.
Разделя се на 6 топки, които се оставят леко да втасат – за около 15 минути.
Всяка топка се разточва на кръг с диаметър 30 – 40 см. Намазват се с маргарин и се слепват по 3. Отново се разточват на големи тънки листа, намазват се с останалото масло и се поръсват с олио и натрошено сирене.
Навиват се на руло, усукват се и първото руло се навива на охлюв, поставя се в средата на намазана с мазнина тава, второто руло се навива около охлюва.
Оставя се да втаса. Отгоре се поръсва с олио краве масло, намазва се с жълтъка.
Пече се в умерена фурна.
След като се опече се поръсва с малко вода и покрива с кърпа.
Коментари