Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Карначета с пресни картофи и кашкавал на фурна

Карначета с пресни картофи и кашкавал на фурна

Карначета с пресни картофи и кашкавал на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Набързо, непретенциозно и зверски вкусно - карначета с пресни картофки и кашкавал на фурна"

Необходими Продукти

  • карначета - 1 кг
  • картофи - 1 кг ситни
  • сол - 2 щипки за почистване на картофите
  • брашно - 1/2 к.ч за почистване на картофите
  • вода - почистване на картофите
  • пикантина - 1 с.л. зеленчукова
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица - 2 щипки
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карначетата нарязваме на три равни части и овиваме в кръг.

Почистваме картофите от ципата, като ги поставяме в дълбок съд и върху тях прибавяме 2 щипки сол, брашно и вода.

Разбъркваме добре, изцеждаме водата и са готови. Този метод ползвам тогава, когато картофките са ситни.

Нарязваме ги на колелца и поставяме в тава, която предварително сме прибавили 2 с.л олио.

Поръсваме със зеленчуковата пикантина, чубрицата, малко водичка и останалото олио.

Разбъркваме добре и поставяме за около 15 минути във фурната.

Вадим, добавяме карначетата и отново поставяме във фурната за още 15 минути.

Когато са почти готови, прибавяме и настърган кашкавала, като държим във фурната, докато се поразтопи.

Вадим и поръсваме със нарязания на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: