Начин на приготвяне
Първо, добре измиваме картофите поставяме ги на дъската и зад тях слагаме друг нож, почваме да режим, без да стигаме до края, когато ножът опре до другия, спираме, и така на тънки ленти режем всички.
Поставяме ги в тава, намазана с олио с половин чаша вода - нареждаме картофите. След като ги наредим, мажем с масло и сол и слагаме в загрята фурна на 180 градуса.
След 15 минути започват да се отварят картофите и ги намазваме пак с масло, черен и червен пипер и пак слагаме във фурната.
След половин час намачкаме чесъна и го бъркаме с маслото и пак мажем картофите и оставяме за 10 минути и са готови.
Сервираме ги топли като за предястие или гарнитура към основно ястие.
Приятен апетит!
И благодаря на братовчедката си за хубавата рецепта - тя ме научи как се прави.
Коментари