Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофи на фурна с пуешко

Пресни картофи на фурна с пуешко

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914621
Пресни картофи на фурна с пуешко
Снимка: Росица Маринова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Пуешко с картофи - много го обичаме и това си е"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1.5 кг
  • пуешки маншони - 5 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • зеленчуков микс - 2 с.л. на Маги
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - за поръсване
  • олио - 100 мл
  • мас - 3 с.л. свинска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започваме от месото като го почистваме добре и слагаме в тенджера да се свари до готовност.

През това време си почистваме пресните картофи под течаща вода и ги нарязваме на полумесеци.

Нареждаме ги в дълбока тава, прибавяме към тях двата вида мазнина, поръсваме със сол, черен пипер и подправката на Maggi. Дърпаме от котлона сварените пуешки маншони, вадим ги от тенджерата и ги поставяме отгоре върху картофите.

Прецеждаме бульона и наливаме в тавата толкова колкото да покрие картофите.

Печем картофите в предварително загрята на 180-200°C фурна до готовност. Това изисква около 35-45 минути.

Поднасяме ги топли, като поръсваме пресните картофи на фурна с пуешко с червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: