Кекс с тиквички и орехи

08/06/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру215884777216
"Взимате една тиквичка и правите ... кекс - вижте как "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 средна
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - шепа смлени
  • захар - 3/4 ч.ч. бяла
  • кафява захар - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • пудра захар
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка се рендосва на едро ренде и оставяме 10 минути да се отцеди от сока, като се притиска с ръце.

В купа се разбиват с миксер яйцата, бяла и кафява захар. Добавя се ванилия, канела, олио, а накрая се пресява брашното със бакпулвера и содата за хляб.

Разбърква се с лъжица и прибавяме отцедени тиквички и смлени орехи, като отново се разбърква.

В тавичка /24 см/ върху хартия за печене и леко намазана с олио сипваме получената смес. Печем в загрята фурна 170°C за 30-35 минути, проба с шишче да излезе сухо без тесто.

Охлажда се кексът върху решетка, покриваме с нарязани от хартия ленти по 1 см и поръсваме с пудра захар.

Декорираме с орехови ядки и сервираме нарязан на парчета с чаша кафе или сок.

Ех, тези тиквички ставали и за вкусен кекс.

Да ви е сладко!

Рецептата е от Бон Апети :))подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар