Начин на приготвяне
Рецептата е на Любомир Иванов и е чудесна за хора, които спазват нисковъглехидратно хранене.
Истинската пица за тях е табу, затова импровизацията по темата е наречена Мица, защото е приготвено от месо, но като пица.
Каймата се омесва с настърган лук и настъргани отцедени тиквички. Добавят се подправките и отново се омесва.
С ръце се оформя като блат с диаметър 15 см. В загрят тиган 20 см намазнен с олио поставяме блата и печем от двете страни до готовност. Изважда се и прехвърляме в малка тавичка върху хартия за печене, да не залепне.
Отгоре се намазва с лютеница, поръсваме босилек, нареждат се малки кубчета зелена чушка и мексиканския микс от консерва - също отцеден.
Поръсваме с настърган кашкавал и печем за 10 минути на 180-200°C да се разтопи кашкавалът.
Сервираме запеканката, поръсена с нарязан пресен магданоз.
Мицата с тиквички и зеленчуци е чудесна за вечеря или обяд!
Мазнини - 140 г, Белтъчини- 250 г, Въглехидрати- 20 г
Коментари