Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Вкусна яхнийка с македонска наденица

Вкусна яхнийка с македонска наденица

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Вкусна яхнийка с македонска наденица
Снимка: Иванова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Бърза и много вкусна яхния за заети домакини, с гарантирано вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни по големина
  • пресни картофи - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • паприкаш - 1 буркан /800 мл/
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • македонска наденица - 2 парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете лука, тиквичките и картофите, нарежете ги на не много големи кубчета.

В тенджера налейте олиото и добавете нарязания зеленчук, задушете на слаб огън, докато сокът на зеленчука изври.

Посолете и поръсете черен пипер на вкус, добавете паприкаша и гореща вода, колкото да покрие зеленчука, варите до готовност на картофите и отстранете от котлона.

Обелете, нарежете на филийки наденицата. В тиган с малко олио запържете от всички страни до красив кафяв цвят.

Прибавете изпържената наденица към готовата яхнийка, разбъркайте.

Вкусната яхнийка с македонска наденица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: