Сочен бисквитен десерт

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
291
1k
524
377
10/06/2018
"Знаете поговорката - пътят към повече тренировки във фитнес залата е застлан с парчета сочен бисквитен десерт, който на воля сте си похапвали "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 059
  • Преглеждания за месеца2866
  • Преглеждания за седмицата85
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бисквити - 280 г (става и с обикновени, може и по Ваш вкус)
  • сливи от компот - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 250 мл
  • плодово желе - 1 бурканче по Ваш избор (аз използвах от круши)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите в блендер и ги прехвърляме в купа. След това пасираме сливите и прясното мляко. Към така получената смес добавяме към бисквитите. Разбъркваме добре.

Застиламе тавичка с хартия за печене. В средата ѝ поставяме ринг (с диаметър 20 см). Изсипваме бисквитената смес в него и пъхаме във фурната. Печем около 30 мин на 200 градуса.

След като извадим десерта от фурната, още горещ и без да го вадим от тавичката и ринга, го украсяваме с малко предварително заделени сливи и заливаме внимателно с плодовото желе.

Оставяме така да се охлади за 15-20 мин, след което го пъхаме във фризера за още толкова.

Накрая го изваждаме внимателно от тавичката, освобождаваме го от хартията и ринга, като го прехвърляме в подходяща чиния (тази процедура изисква малко повече старание ;).

Оставяме го да стои поне още час в хладилник.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ася Заевска
Ася Заевска
12.06.2018 15:17
Здравейте!Само ще уточня,че сместа трябва да е по-гъста от кексово тесто,затова наливайте прясното мляко (пасирано със сливи) на части,към бисквитите,до получаване на правилната гъстота :) Или при необходимост добавете още малко смлени бисквити :) Да Ви е сладко ;)
2
0