Крем с Рикота и Шоколад

11/06/2018
"Днес десертът е лек крем с рикота и шоколад - чувствайте се поканени да го опитате "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо485
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопява се шоколадът на водна баня. Охлажда се до стайна температура.

Рикотата се смесва с охладения шоколад, щипката сол и се прибавят 2 с.л. кафе еспресо.

Цялата смес се разбива с миксер до гладка консистенция.

Разпределя се в десертни чаши/ купички. Може да се добави топка бита сметана и да се поръси с нарязани бадеми.

Съхранява се до два дни в хладилник.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар