Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с Чери Доматки и Чесън

Паста с Чери Доматки и Чесън

Паста с Чери Доматки и Чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • паста - 400 г
  • чесън - 3 скилидки
  • филе от аншоа - 50 г
  • чери домати - 250 г
  • маслини - 100 г черни и без костилки
  • каперси - 3 с.л.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода по указанията на опаковката.

Филето от аншоа и чесънът се нарязват на ситно и се запържват за около 2-3 минути.

Чери доматчетата се режат на половинки, а маслините и каперсите - на ситно.

Нарязаните зеленчуци се слагат също в тигана. След като се запържат, в тигана се слага сварената паста с малко от водата, в която е вряла, за да се получи лек сос.

Пастата се овкусява със сол и черен пипер.

Сервира се поръсена със листенца пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: