Начин на приготвяне
Пилешките крилца се почистват, измиват и оставят в гевгир, за да се изцедят.
В дълбок съд се смесват подправките (синап, джинджифил, чесън, черният и лютият червен пипер), медът, ябълковият оцет, доматеното пюре, сосът Уорчестър и соевият сос. Главата лук се настъргва и също се добавя към маринатата.
Опитвайте маринатата, за да балансирате съотношението сладко-кисело-пикантно по ваш вкус.
Крилцата се потапят в маринатата и се оставят на хладно около поне за 1 час, но колкото повече - толкова по-добре.
Картофите се обелват и нарязват. Прехвърлят се в плик за печене. Добавя се олиотото и бирата.
Крилцата също се прехвърлят в плика. Пликът се завръзва и леко се разклаща, за да се разпредели всичко равномерно.
Слага се в тавичка за печене и пликът се продупчва от горната страна на 2-3 места с клечка за зъби, за да не се надува по време на готвенето.
Тавичката се прехвърля в предварително нагорещена на 180 градуса фурна (на средна решетка и включен вентилатор) и ястието се пече около 1 час и 10 минути.
Пилето с картофи се сервира горещо.
Добър апетит!