Спагети с Песто и Сметана

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
996
8k
3k
3k
1
13/06/2018
"Ухажване по италиански "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 158
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се и се измиват листата на босилека. Поставят се в блендер заедно с 1/2 ч пармезан и леко запечените кедрови ядки, чесъна, сол и черен пипер.

Пасира се на няколко пулсации. По време на пасирането се налива зехтин на тънка струйка. Пестото е готово.

Спагетите се сваряват според указанието в подсолена вода.

В тенджера се изсипват сметаната и маслото. Загряват се до точка на кипене и се сваля от котлона.

Добавя се другата допълнителна част от пармезана, разбърква, докато се разтопи и се получи хомогенна смес.

В дълбока сервизна чиния се сервира пастата, тук е мястото да се добавят нарязаните сушени домати - те са по избор, и обилно се полива със сметанов сос и пестото по желание.

Сервират се горещи.

В интерес на истината много не обичам песто, най-вече заради аромата на кедровите ядки, силен е и затова предпочитам основно сос от сметана, масло и сирене.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар