Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки Бюрек»Панирани Печени Чушки с Топено Сирене

Панирани Печени Чушки с Топено Сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Панирани Печени Чушки с Топено Сирене1 / 2
13/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр. печени червени
  • топено сирене - 150 - 200 г
  • сол - на вкус
  • брашно
  • яйца - 1 бр. разбито
  • галета
  • олио
  • За соса
  • кисело мляко - 200 гр
  • заквасена сметана - 100 г
  • чесън
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките нарязваме на ленти с ширина около 3 см. Върху всяка една лента слагаме по малко топено сирене.

Завиваме на рулце, като се стараем да подгънем краищата навътре и да оформим топче. Всяко едно топче панираме в брашно, после в яйце и накрая в галета. Оставяме ги за 20 минути настрана.

Слагаме тиган на котлона и започваме да пържим рулцата. Преди това обаче отново ги потапяме в разбито яйце. Така топеното сирене във вътрешността няма да изтече.

Изпържваме ги и започваме да си подготвяме соса.

Разбъркваме сметаната с киселото мляко като овкусяваме със солта, чесъна и копъра. Сервирайте чушките поляти със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: