Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг от тиквички със сос от печена червена чушка

Пудинг от тиквички със сос от печена червена чушка

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Пудинг от тиквички със сос от печена червена чушка
Снимка: marcheva14
1 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Лек, галещ небцето пудинг от тиквички, който се сервира с апетитен сос от печена червена чушка - истинска фантазия"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • лук - 1 глава жълт
  • яйца - 6 бр.
  • крема сирене - 3 - 4 с.л. Филаделфия
  • кисело мляко - 1 с.л. гъсто
  • сметана - няколко капки високомаслена
  • зехтин - за готвене
  • СОС ОТ ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ
  • печени чушки - 3 - 4 бр. червени
  • сметана - 100 мл високомаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Форма за мъфини, намаслени - 12 бр. (или по-голяма керамична форма, по избор е приготвянето им)

Тиквичките се измиват под течаща вода. Обелват се, като се оставят резки и от кората им. Нарязват се на дребни кубчета.

Наситнява се и лукът.

Загрява се зехтин в тиган и се поставят зеленчуците. Подправят се със сол и черен пипер. Готвят се, докато малко омекнат тиквичките, но нека да са al dente, защото готвеното им ще продължи и във фурната. Свалят се от котлона и се поставят в широка цедка, за да изтече остатъчната им течност и мазнина.

В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко и 3- 4 с.л. крема сирене. Разбива се с телена бъркалка и образувалите се бучки нямат значение. Подправя се със сол и черен пипер. Добавят се и изцедените тиквички, разбърква се и се капват няколко капки от сметаната, отново се разбърква.

Формата за мъфини се намасляват дъното и стените на гнездата. Отгоре се разпределя от сместа във всяко гнездо. Не се препълват, защото по време на печенето много се подуват и ще се разлеят. Поставят се в голяма тава за печене във водна баня.

Пудингът се пече на 180 градуса за около 40 до 50 минути или до суха клечка поставена в средата на пудингите.

СОС

Чушките се поставят в пасатор и се пюрират. Добавя се сметаната и отново се разбива до плътна смес. Подправя се със сол и черен пипер.

В чиния се поставя от пудинга и се залива със соса, да се получи като малко капаче.

По избор се поръсва магданоз.

Пудингът от тиквички със сос от печена червена чушка е много вкусен!

Източник: divina cocina

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: