Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Пудинг от тиквички със сос от печена червена чушка

Пудинг от тиквички със сос от печена червена чушка

редакция:
marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пудинг от тиквички със сос от печена червена чушка
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Лек, галещ небцето пудинг от тиквички, който се сервира с апетитен сос от печена червена чушка - истинска фантазия."

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • лук - 1 глава жълт
  • яйца - 6 бр.
  • крема сирене - 3 - 4 с.л. Филаделфия
  • кисело мляко - 1 с.л. гъсто
  • сметана - няколко капки високомаслена
  • зехтин - за готвене
  • СОС ОТ ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ
  • печени чушки - 3 - 4 бр. червени
  • сметана - 100 мл високомаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Форма за мъфини, намаслени - 12 бр. (или по-голяма керамична форма, по избор е приготвянето им)

Тиквичките се измиват под течаща вода. Обелват се, като се оставят резки и от кората им. Нарязват се на дребни кубчета.

Наситнява се и лукът.

Загрява се зехтин в тиган и се поставят зеленчуците. Подправят се със сол и черен пипер. Готвят се, докато малко омекнат тиквичките, но нека да са al dente, защото готвеното им ще продължи и във фурната. Свалят се от котлона и се поставят в широка цедка, за да изтече остатъчната им течност и мазнина.

В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко и 3- 4 с.л. крема сирене. Разбива се с телена бъркалка и образувалите се бучки нямат значение. Подправя се със сол и черен пипер. Добавят се и изцедените тиквички, разбърква се и се капват няколко капки от сметаната, отново се разбърква.

Формата за мъфини се намасляват дъното и стените на гнездата. Отгоре се разпределя от сместа във всяко гнездо. Не се препълват, защото по време на печенето много се подуват и ще се разлеят. Поставят се в голяма тава за печене във водна баня.

Пудингът се пече на 180 градуса за около 40 до 50 минути или до суха клечка поставена в средата на пудингите.

СОС

Чушките се поставят в пасатор и се пюрират. Добавя се сметаната и отново се разбива до плътна смес. Подправя се със сол и черен пипер.

В чиния се поставя от пудинга и се залива със соса, да се получи като малко капаче.

По избор се поръсва магданоз.

Пудингът от тиквички със сос от печена червена чушка е много вкусен!

Източник: divina cocina

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: