Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса.
Форма за мъфини, намаслени - 12 бр. (или по-голяма керамична форма, по избор е приготвянето им)
Тиквичките се измиват под течаща вода. Обелват се, като се оставят резки и от кората им. Нарязват се на дребни кубчета.
Наситнява се и лукът.
Загрява се зехтин в тиган и се поставят зеленчуците. Подправят се със сол и черен пипер. Готвят се, докато малко омекнат тиквичките, но нека да са al dente, защото готвеното им ще продължи и във фурната. Свалят се от котлона и се поставят в широка цедка, за да изтече остатъчната им течност и мазнина.
В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко и 3- 4 с.л. крема сирене. Разбива се с телена бъркалка и образувалите се бучки нямат значение. Подправя се със сол и черен пипер. Добавят се и изцедените тиквички, разбърква се и се капват няколко капки от сметаната, отново се разбърква.
Формата за мъфини се намасляват дъното и стените на гнездата. Отгоре се разпределя от сместа във всяко гнездо. Не се препълват, защото по време на печенето много се подуват и ще се разлеят. Поставят се в голяма тава за печене във водна баня.
Пудингът се пече на 180 градуса за около 40 до 50 минути или до суха клечка поставена в средата на пудингите.
СОС
Чушките се поставят в пасатор и се пюрират. Добавя се сметаната и отново се разбива до плътна смес. Подправя се със сол и черен пипер.
В чиния се поставя от пудинга и се залива със соса, да се получи като малко капаче.
По избор се поръсва магданоз.
Пудингът от тиквички със сос от печена червена чушка е много вкусен!
Източник: divina cocina