Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Парти тиквени пръчици с панировка на фурна

Парти тиквени пръчици с панировка на фурна

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Парти тиквени пръчици с панировка на фурна
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
25
"Признаваме си, трето парти организираме само и само да имаме причина да си приготвим парти тиквени пръчици с панировка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр., малки
  • жълтъци - 2 бр.
  • бира - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • и още за овалване
  • галета - 1 ч.ч.
  • пармезан - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • За млечния сос
  • йогурт - 450 г
  • чесън - 2 скилидки чесън
  • копър - нарязан пресен
  • семена от резене - 1 ч.л.
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бързи и здравословни, лесни за приготвяне, вие ще имате гарантиран успех с тези хрупкави тиквени пръчици за вашето парти.

За целта избирам бейби тиквички с големина до 10 см. Ако не разполагате с такива, изберете възможно най-мъничките.

Разрежете ги на ивици. Подредете ги върху памучна кърпа, която ще попие излишната им влага.

В дълбока чиния изсипваме сухите съставки - галета, която е подправена с чесън, черен пипер и ситно настърган пармезан.

В друга чиния смесваме жълтъците, бирата, нишестето и солта. Разбиваме до хомогенност, течността трябва да е по-рядка.

Постиламе в тавата хартия за печене, която напръскваме със спрей за готвене.

Фурната е включена на 180 градуса.

Потапяме тиквичките малко нишесте, после в яйчната смес и ги овалваме в галетата. Подреждаме ги на разстояние една от друга.

Напръскваме ги с мазнина и печем до появата на приятен златист загар и хрупкава текстура.

Изваждайки ги от фурната ги подреждаме върху решетка, за да се охладят.

Приготвяме соса, като смесим упоменатите за него съставки.

Поръсваме с прясно нарязан копър и запечени семена от резене.

Млечният сос е с гъста консистенция. Разпределяме го в подходящи чаши.

Отгоре подреждаме панираните тиквички.

За този повод поднасяме охладени.

Парти тиквените пръчици с панировка на фурна са много вкусни!

Съвет: Ако желаете, можете да ги изпържите, но за мен препоръчителният вариант е във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: