Начин на приготвяне
Обезкостете маслините и ги нарежете на съвсем ситно. Оставете няколко цели маслини за декорация.
Обелете чесъна и го наситнете.
Смесете филетата аншоа, зехтина, маслините, чесъна, прясно изцедения лимонов сок и черен пипер и намачкайте всичко хубаво с вилица. Украсете с каперсите.
Ако желаете, може и да използвате пасатор, но аз лично го предпочитам с по-осезаема текстура.
Съхранявайте в хладилник и консумирайте в рамките на 2-3 дни.
Може да поднесете пастета в подходящ съд като разядка или да го сервирате с препечен хляб, брускети или друго по ваш избор.
Гарнирайте с цели маслинки и листенца магданоз.
Пастетът от аншоа е готов.