Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват, посоляват и се оставят да престоят 30 мин. През това време всички други съставки без яйцата, брашното и содата се рендосват на едро ренде. Магданозът и копърът се нарязват на ситно.
Тиквичките се прецеждат много хубаво от водата, която са пуснали. Объркват се с 2-те яйца и смесените рендосани и нарязани съставки.
Накрая се добавя 1 ч.л. вода и брашното.
Имайте предвид, че ще поеме повече. Цялата смес се обърква много хубаво, докато сте налели и олиото да сгорещява на тигана.
Взема се малко тиквена смес, колкото малко топче, овалваме в брашното и леко го разстиламе на дланта.
Кюфтетата се пържат до златисто и стават невероятно вкусни.
Тиквените кюфтета с кренвирши са готови.