Начин на приготвяне
Патладжаните се режат на колелца, посоляват се за около 20 минути и се отцеждат.
Овалват се в смес от брашно и черен пипер и се пържат по 2-3 минути в загрято олио. Отцеждат се от мазнината върху хартиена салфетка.
Чесънът се реже на филийки, а пиперките на тънки ивици / жулиени / и се запържват в загретия зехтин.
В купа се смесват извара, кисело мляко, ситно нарязаните магданоз, салвия и копър. Подправя се със сол. Всичко се разбърква много добре. Може да се пасира с пасатор.
Намаслява се тава с олио и се поставят една върху друга 5 кори за баница, като всяка се намаслява. В единия край се подреждат патладжаните, след това изварата и върху тях чушките.
Завива се на руло, като в края се притиска. По същия начин се оформя и второто руло. Отгоре се намаслява.
По желание се ръси с малко сусам, а може и да се намаже с разбито яйце. Пече се в загрята до 180 градуса фурна около 20 минути. Реже се на парчета.