Начин на приготвяне
Олиото и захарта се разбиват и постепенно се добавят яйцата. Разбива се много добре. В купа се смесват брашно, сол, канела, орехи, джинджифил, индийско орехче, ванилия и бакпулвер.
Прибавя се и яйчената смес. Добавя се и ситно нарязаният ананас. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава. Пече се около 30-40 минути при 160 градуса.
За крема - разбиват се жълтъците и захарта при непрекъснато бъркане се добавя кипналото прясно мляко. Сгъстява се на котлон, като се бърка периодично. Ароматизира се с ванилия и ром.
Нарязаните на тънки колелца джинджифил се потапят за около 10 секунди в кипнала вряща вода.
Прецежда се, залива се с 1 ч.ч. студена вода, добавя се и захарта и се вари 20 минути.
Всяко парче кейк /отрязано по желание на квадратче или ромбче или друга форма/ се полива с крем и се украсява с резенче джинджифил.