Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Испански Магдалени със Сладко

Испански Магдалени със Сладко

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Испански Магдалени със Сладко
Снимка: Станислава Армянова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
24
"Вкусни, меки, въздушни и гарнирани с любимото сладко - неустоими са"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • зехтин - 100 мл
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 16 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • сол - 1 щипка
  • сладко - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта се разбиват добре. Маслото на стайна температура (или леко разтопено) се прибавя към яйцата заедно с млякото. Разбива се хомогенност.

Брашното с бакпулвера, ванилията и солта се пресяват. Към течните съставки се слага и настърганата лимонова кора. Към тях постепенно се прибавя от брашното и се бърка с миксер, за да не се получат бучки.

Загряваме фурната на 200 градуса.

Във форми за мъфини се слагат хартийки и се намазняват леко. Изсипва се по 1 с.л. от сместа и се слага по 1 с.л. от сладкото. Препоръчително е да не е много гъсто, тъй като пада на дъното на мъфина (както се получи при мен). Аз ползвах от круши и от вишни.

Отгоре се слага по още 1 с.л. от сместа или докато заеме 2/3 от височината на формите. Пекат се около 20-30 минути или до суха клечка. Времето на печене зависи от големината на формите за мъфини.

Стават много вкуси, меки и въздушни. Излязоха ми 24 бр.

Испанските Магдалени със Сладко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: