Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Енсаймади - испански сладки кифлички

Енсаймади - испански сладки кифлички

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Енсаймади - испански сладки кифлички
Снимка: Илияна Димова
1 / 11
16/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10 бр.
"Банички, но не каквито сме свикнали да ядем тук, а сладки, меки, ароматни и много, много, много вкусни"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • мая - 1 ч.л. суха
  • мас - 80 г (масло)
  • захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • стафиди - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината прясно мляко разтваряме суха мая (1 ч.л.) , захар кристална (1 щипка) и брашно (3 с.л.). Разбъркваме и оставяме получената кашичка на топло за 15 - 20 минути, да се активира маята.

Когато е готова, към сместа наливаме другата част от прясното мляко, прибавяме разбито яйце (1 бр.), стафиди (100 г) , захар (1 с.л.) и с бяло брашно, колкото е необходимо, замесваме меко и еластично тесто. Оставяме тестото да втаса, да утрои обема си.

Втасалото тесто правим на 8-10 топки и намазваме с олио. Всяка топка разточваме или изтъняваме с ръце на кора. Слагаме размекната мас или краве масло и навиваме на стегнат фитил.

Завиваме като охлюв и така оформяме всички банички. Подреждаме баничките в тава върху намазана с мазнина хартия за печене. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност за приблизително 20-30 минути.

Готовите кифлички още топли поръсваме обилно със смесени пудра захар и ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: