Начин на приготвяне
Яйцата със захарта се разбиват добре. Маслото на стайна температура (или леко разтопено) се прибавя към яйцата заедно с млякото. Разбива се хомогенност.
Брашното с бакпулвера, ванилията и солта се пресяват. Към течните съставки се слага и настърганата лимонова кора. Към тях постепенно се прибавя от брашното и се бърка с миксер, за да не се получат бучки.
Загряваме фурната на 200 градуса.
Във форми за мъфини се слагат хартийки и се намазняват леко. Изсипва се по 1 с.л. от сместа и се слага по 1 с.л. от сладкото. Препоръчително е да не е много гъсто, тъй като пада на дъното на мъфина (както се получи при мен). Аз ползвах от круши и от вишни.
Отгоре се слага по още 1 с.л. от сместа или докато заеме 2/3 от височината на формите. Пекат се около 20-30 минути или до суха клечка. Времето на печене зависи от големината на формите за мъфини.
Стават много вкуси, меки и въздушни. Излязоха ми 24 бр.
Испанските Магдалени със Сладко са готови.