Начин на приготвяне
Измийте доматите и изрежете капачета отгоре. Издълбайте вътрешността и я запазете.
Загрейте мазнината в тенджерка и запържете ситно нарязания праз и настърган морков. След омекването им добавете скълцания чесън.
Сипете предварително измития ориз и запържете при непрекъснато бъркане. След 1 минути сипете и вътрешността на доматите, която сте нарязали при нужда. Объркайте хубаво и овкусете с подправки.
Долейте бульона и варете, докато оризът е почти напълно сварен. Снемете от котлона и объркайте с натрошеното сирене и скълцан магданоз по желание.
Подредете доматите в намазнена дълбока тава и капнете по малко олио във всеки. Напълнете ги с ориза. Отгоре сложете капачетата, поръсете малко сол и олио и сложете да се запекат в загряна фурна на 200-220 градуса.
Да ви е сладко!