Начин на приготвяне
Захарта се карамелизира на котлона в подходяща купичка и се разпределя на дъното на намазнена тавичка (диаметър 28-30 см.).
Плодовете се нарязват на парчета и разпределят върху карамела.
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се олиото, след него хладкото мляко. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавя на части към сместа.
Тестото изсипваме върху плодовете и печем в загрята фурна на 170°С до готовност (проверяваме с клечка). Оставяме да изстине. В подходящ съд разтопяваме до светъл карамел захарта.
Прибавяме прясното мляко и бъркаме, докато заври и карамелът се разтопи. С полученото карамелено мляко заливаме изстиналия сладкиш. Изчакваме един час и обръщаме в поднос.
Може да поднесете с топка сладолед.