Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодово-карамелен сладкиш

Плодово-карамелен сладкиш

ДариатиДариати
Чирак
815161891
Плодово-карамелен сладкиш
Снимка: Дариати
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • плодове - 500 г (кайсии, череши, сини сливи, нектарини)
  • За карамела
  • захар - 5 с.л.
  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • За карамеленото мляко
  • прясно мляко - 500 мл.
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се карамелизира на котлона в подходяща купичка и се разпределя на дъното на намазнена тавичка (диаметър 28-30 см.).

Плодовете се нарязват на парчета и разпределят върху карамела.

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се олиото, след него хладкото мляко. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавя на части към сместа.

Тестото изсипваме върху плодовете и печем в загрята фурна на 170°С до готовност (проверяваме с клечка). Оставяме да изстине. В подходящ съд разтопяваме до светъл карамел захарта.

Прибавяме прясното мляко и бъркаме, докато заври и карамелът се разтопи. С полученото карамелено мляко заливаме изстиналия сладкиш. Изчакваме един час и обръщаме в поднос.

Може да поднесете с топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: