Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Карамелен сладкиш с ябълки

Карамелен сладкиш с ябълки

Карамелен сладкиш с ябълки
Снимка: Svetozar Simov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Открихме как да направите пиенето на кафе с приятелки още по-приятно занимание"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр
  • захар - за карамела - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • олио - 50 мл.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 2 к ч , ванилия - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката, в която ще печем сипваме захарта и поставяме на котлон Бърка се докато се разтопи и сваляме от котлона.

Ябълките трябва предварително да са обелени и нарязани на лунички. Нареждат се върху карамела.

Разбиваме яйцата със захарта, добавя се олиото, ванилията, брашното с бакпулвера.

Отделя се 1 к.ч. смес и се разбърква с какаото. Сипва се първо бялата смес, отгоре тази с какао и се прави шарка с дървено шишче с въртеливи движения.

Печем ябълковия сладкиш в загрята фурна 180 градуса 30 минути.

Изважда се и се обръща върху чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Svetozar Simov
Svetozar Simov
Стана супер. Единствено добавих канела върху ябълките, и 1 ванилия в самото тесто.
24.01.2019 18:15
1
Kamelia Ivanova
Kamelia Ivanova
Здравейте! Направих сладкиша във форма със пръстен...въпроса ми е трябва ли да го обърна веднага, или след като се охлади?
15.01.2019 16:16
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
захарта не е малко ,ползвала съм чашка за кафе от 180 мл ако ви е малко сложете по ваш вкус :)
17.03.2018 16:08
Силвия Маринова
Силвия Маринова
Това е любимият ми сладкиш. УНИКАЛЕН Е.
22.01.2017 23:07
2
1
Покажи всички подкоментари
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Приготвих го без какаото. Наистина вкусен сладкиш!
02.02.2016 12:55
1
2