Начин на приготвяне
Първо приготвяме сместа за блатовете. Разбиваме яйцата със захарта.
Добавяме маслото, какаото, ванилията и лимонената киселина и отново разбиваме.
Смесваме брашното с бакпулвера и на порции го сипваме в сместа.
Разделяме сместа на две равни части и изпичаме два блата с еднакъв диаметър. Оставяме ги да се охладят.
За крема за тортата разбъркваме крема сиренето, сметаната, ванилията и захарта и прибираме във фризера да се стегне за 40 минути. След това изваждаме и разбиваме с миксер на гладък крем.
С част него намазваме единия блат и отгоре плътно подреждаме кръгчета банан.
Отгоре поставяме втория блат и го намазваме с крем. Намазваме с крем и отстрани.
Подреждаме шоколадовите стафиди и набучваме бадемите с острата част нагоре. С нож настъргваме шоколада на едри стърготини директно върху тортата.
Прибираме шоколадовата торта за една нощ в хладилника да се стегне добре.
Тортата Рошко е готова.