Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, захарта и ванилията до побеляване (за около 3-4 минути).
Добавяме млякото и маслото малко по малко и продължаваме да разбиваме със средна скорост за няколко минути.
Пресяват се брашното, бакпулвера, солта и содата бикарбонат. Брашното се прибавя към яйчената смес постепенно и при непрекъснато бъркане. След това се добавят и портокаловите корички.
Когато стане еднородна сместа, тя се разделя в 2 купи. В едната се слага какаото и се бърка отново до хомогенност.
Двете купи се покриват с стреч фолио и се оставят за 1 час в хладилник да престоят. По този начин ще станат по-пухкави.
Загрява се фурната на 200 градуса. Във формички за мъфини се поставят хартийки. Пълнят се до 2/3 от височината им с двете смеси.
Слага се от какаовата смес, после от другата. Може да редувате, или с клечка за зъби да ги разбъркате леко и да се получат различни форми.
Друг вариант е да напълните в 2 поша двете смеси и едновремено да слагате във формата. Така като се опекат наполовина ще са бели, а другата ще е кафява.
Преди да сложите да се пекат мъфините ги поръсете със захар. Печете на 200 градуса за около 20-30 минути или до суха клечка.
Двуцветните магдалени са готови.