Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Двуцветни магдалени

Двуцветни магдалени

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Двуцветни магдалени3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Знаете какво казват за магдаленките - двуцветните са божествени"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 3 бр. средни
  • захар - 180 г
  • ванилия - 2 бр.
  • зехтин - 200 мл
  • мляко - 65 мл пълномаслено
  • бакпулвер - 16 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • портокалова кора - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, захарта и ванилията до побеляване (за около 3-4 минути).

Добавяме млякото и маслото малко по малко и продължаваме да разбиваме със средна скорост за няколко минути.

Пресяват се брашното, бакпулвера, солта и содата бикарбонат. Брашното се прибавя към яйчената смес постепенно и при непрекъснато бъркане. След това се добавят и портокаловите корички.

Когато стане еднородна сместа, тя се разделя в 2 купи. В едната се слага какаото и се бърка отново до хомогенност.

Двете купи се покриват с стреч фолио и се оставят за 1 час в хладилник да престоят. По този начин ще станат по-пухкави.

Загрява се фурната на 200 градуса. Във формички за мъфини се поставят хартийки. Пълнят се до 2/3 от височината им с двете смеси.

Слага се от какаовата смес, после от другата. Може да редувате, или с клечка за зъби да ги разбъркате леко и да се получат различни форми.

Друг вариант е да напълните в 2 поша двете смеси и едновремено да слагате във формата. Така като се опекат наполовина ще са бели, а другата ще е кафява.

Преди да сложите да се пекат мъфините ги поръсете със захар. Печете на 200 градуса за около 20-30 минути или до суха клечка.

Двуцветните магдалени са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: