Начин на приготвяне
50 бр. формички с диаметър 4 см.
Белтъците за целувките се разбиват заедно със солта на сняг. Добавят се захарта и лимоновият сок. Сместа се разбива, докато заблести, и захарта се разтвори напълно.
Фурната се загрява предварително на 160 °C, тавата се застила с хартия за печене, и отгоре се поставят формичките.
Ако използвате плитките тави на фурната, в една такава тава ще се поберат половината от формите.
Смесват се кокосовите стърготини и пудрата захар и се добавят внимателно към сместа с белтъците. Сместа не трябва да става прекалено суха на трохи, нито прекалено течна.
След като сместа за кокоските, е готова, се пълнят формичките.
Слагат се в предварително загрятата фурна и се сушат, така че да са съвсем леко влажни, те ще станат твърди, след като се извадят от фурната и се охладят върху решетка или по-голяма чиния. Печенето отнема около 12-15 мин.
Ако използвате шоколадов кувертюр, трябва да го разтопите на водна баня в метален съд. След това се напълва в плик и се украсяват целувките.
Моите целувки направих черно-бели, като смесих половината от сместа с какао. Върху какаовите целувки добавих бял шоколад отгоре.