Начин на приготвяне
Отрежете горната част на питките и издълбайте вътрешността.
Намажете с размекнато масло вътрешната част на питките. Обезкостете маслините.
Нарежете чушките, маслините и половината моцарела на ситно. Прибавете към тях крема сиренето и зехтина. Разбъркайте всичко.
Отделете 8 листа босилек и останалите нарежете. Добавете и тях и с получената смес напълнете питките.
Нарежете чери доматите на четири и ги поставете отгоре. В средата на всяка питка сложете по парче моцарела.
Подредете ги в тавичка и ги сложете в загряна фурна да се запекат за 20 минути.
Поднесете пълнените хлебчета със свежо листо босилек или с малко босилеково песто.
Пълнените питки Капрезе са много вкусни!