Хрупкави тиквички за мезе

ДариатиДариатиЧирак70722
17/06/2018
"Мезе за бира, лек обяд или за събиранията с приятели - тези хрупкави тиквички са подходящи за всичко "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 363
  • Преглеждания за месеца1262
  • Преглеждания за седмицата241
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, разделете ги на две по средата и ги нарежете на лентички (с дебелина - 1 см.). Осолете ги. В купа сложете 1 1/2 ч.ч. брашно, сложете пръчиците и разбъркайте добре, да се овалят в брашното.

Оставете ги пет минути да почиват. През това време смесете нишестето с толкова вода, че да получите рядка каша (по-рядка от боза). Загрейте тиган с достатъчно мазнина.

Вземайте от пръчиците и ги потапяте в течността с нишесте. Поставете в мазнината и пържете до зачервяване.

Изваждайте в чиния, постлана с хартия за печене, за да се отцедят от мазнината. След като се изпържи втората партида, прехвърлете вече отцедените в друга чиния. Поднесете със соса.

Смесете млякото, майонезата и горчицата. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и копър на вкус, добавете наситнения чесън. Добре е соса да приготвите преди тиквичките, за да се изстуди в хладилника.

Не ви остава друго, освен да си топвате хрупкава пръчица в сос, в компанията на студена бира. А най-хубавото е, че пържени по този начин, мазнината остава напълно чиста, не се отделя брашно и не загаря.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар