Паста с Моцарела и Домати

19/06/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66175821305
"Ароматна и много лека паста, която ще превърне яденето в истински празник за сетивата "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 844
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода по указанията на опаковката.

Чесънът се счуква или нарязва на ситно и се слага в тиган със сгорещена мазнина. Доматите се настъргват и слагат при запърженият чесън.

Овкусяват се със сол на вкус, малко захар (за да убие киселиността на доматите) и се оставят да се готвят докато се сгъстят. Накрая сосът се ароматизира с нарязан на дребно пресен босилек и малко смлян черен пипер.

В още горещия сос се пускат топченцата моцарела или просто нарязана моцарела. Сосът се изсипва в отцедената паста и се разбърква.

При поднасяне се украсява с листенца пресен босилек.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Вкусно с всяка паста би се получило. Благодаря за рецептата. :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв