Запечено свинско с ориз, тиквички и зеленчуци

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
259
1166
1
18/06/2018
"Докторът ни каза да наблегнем на зеленчуците, затова гарнирахме любимото свинско с ориз и със зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо914
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Технологията на приготвянето на ястието е по-различна. Хубавото е, че няма запържване, вкусът е обогатен с бульона, подправките и текстурата на зеленчуците.

Почистваме месото от сухожилия и ципи и го нарязваме на малки късчета. Поставяме го в студения бульон. Добавяме лукът, нарязан на четири парченца, кубчетата моркови и корените от магданоза.

Варим на бавен огън до полусваряването на свинското месо. Отсраняваме лука и магданоза, те вече са доовкусили бульона.

В йена тавичка изсипваме измития и отцеден ориз. Прибавяме бульона и месото.

Нарязваме тиквичката на кубчета, а от фризера изваждаме пликче с нарязати на ситно червени пиперки.

Прибавяме ги, като овкусяваме със сол, черен пипер, къри и растителна мазнина.

Запичаме ястието в предварително загрята фурна до готовност, като сме използвали алуминиево фолио. След изваждането му от фурната, го покриваме с памучна кърпа.

Сервираме топло, като го поръсваме с пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар