Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Запечено свинско с ориз, тиквички и зеленчуци

Запечено свинско с ориз, тиквички и зеленчуци

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Запечено свинско с ориз, тиквички и зеленчуци4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Докторът ни каза да наблегнем на зеленчуците, затова гарнирахме любимото свинско с ориз и със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от плешка
  • ориз - 1 к.ч.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. замразена (червена)
  • лук - 1 бр.
  • телешки бульон - 4 к.ч.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • магданоз - корени
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Технологията на приготвянето на този ориз на фурна е по-различна. Хубавото е, че няма запържване, вкусът е обогатен с бульона, подправките и текстурата на зеленчуците.

Почистваме свинското от сухожилия и ципи и го нарязваме на малки късчета. Поставяме го в студения бульон. Добавяме лукът, нарязан на четири парченца, кубчетата моркови и корените от магданоза.

Варим на бавен огън до полусваряването на свинското месо. Отстраняваме лука и магданоза, те вече са доовкусили бульона.

В йена тавичка изсипваме измития и отцеден ориз. Прибавяме бульона и месото.

Нарязваме тиквичката на кубчета, а от фризера изваждаме пликче с нарязани на ситно червени пиперки.

Прибавяме ги, като овкусяваме със сол, черен пипер, къри и растителна мазнина.

Запичаме ястието в предварително загрята фурна до готовност, като сме използвали алуминиево фолио. След изваждането му от фурната, го покриваме с памучна кърпа.

Сервираме топло, като го поръсваме с пресен магданоз.

Запеченото свинско с ориз, тиквички и зеленчуци е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна рецепта!
21.02.2022 21:19