Начин на приготвяне
Технологията на приготвянето на този ориз на фурна е по-различна. Хубавото е, че няма запържване, вкусът е обогатен с бульона, подправките и текстурата на зеленчуците.
Почистваме свинското от сухожилия и ципи и го нарязваме на малки късчета. Поставяме го в студения бульон. Добавяме лукът, нарязан на четири парченца, кубчетата моркови и корените от магданоза.
Варим на бавен огън до полусваряването на свинското месо. Отстраняваме лука и магданоза, те вече са доовкусили бульона.
В йена тавичка изсипваме измития и отцеден ориз. Прибавяме бульона и месото.
Нарязваме тиквичката на кубчета, а от фризера изваждаме пликче с нарязани на ситно червени пиперки.
Прибавяме ги, като овкусяваме със сол, черен пипер, къри и растителна мазнина.
Запичаме ястието в предварително загрята фурна до готовност, като сме използвали алуминиево фолио. След изваждането му от фурната, го покриваме с памучна кърпа.
Сервираме топло, като го поръсваме с пресен магданоз.
Запеченото свинско с ориз, тиквички и зеленчуци е готово.
Коментари