Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Черешова плодова пита с грис

Черешова плодова пита с грис

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Черешова плодова пита с грис2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Легендата разказва, че за да на правиш най-вкусната плодова пита, трябва сам да набереш черешите"

Необходими Продукти

  • череши - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1 с.л.
  • кафява захар - 6 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • масло - 60 г
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черешите и махнете костилките.

В тава с диаметър 30 см застелете хартия за печене и включете фурната да загрява на 180 градуса.

Разбийте яйцата и захарта с миксер докато се получи гъста смес за 7-10 минути, прибавете прясното мляко, солта и брашното с бакпулвера.

Към получената смес с лъжица прибавете гриса и ванилията.

Изсипете в тавата и подредете почистените череши, на няколко места поставете късчета масло.

Плодовият сладкиш се пече до златисто или до суха клечка, когато е охладена напълно се поръсва с пудра захар.

Черешовата плодова пита с грис е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: