Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото на тънък лист. Разстелете го по дъното на форма за пай с диаметър 23см.
Надупчете с вилица. Намажете тестото с конфитюра. Във всяка кайсия сложете по една череша и захлупете върху сладкото.
Покрийте така цялата форма. Разбийте маслото и захарта до получаване на въздушна смес.
Прибавете с разбиване яйцата, пресятото брашно с бакпулвера, смлените бадеми, лимоновата кора, канелата и млякото. Нанесете с шпатула сместа и поръсете с бадемовите люспи.
Печете плодовия сладкиш на 200 градуса за около 20 минути, а след това намалете на 180 градуса и печете 90 минути или докато сместа стане твърда за пипане.
Плодовата пита с кайсии е много вкусна.
Източник: Иван Звездев