Яхния с Картофи, Кайма и Грах

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663773
19/06/2018
"Диети, диети, а на душата ѝ се иска една ароматна домашна яхнийка с картофи, кайма и грах "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 583
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В ниска тенджера запържвам каймата до побеляване с 1-2 с.л. вода, за да се раздроби

по-лесно.

След това прибавям дребно нарязаните лук, чушката и едро нарязания морков.

Когато те са поомекнали достатъчно добре, прибавям нарязаните на едро картофи и след тях

граха, нарязания домат и доматеното пюре.

Добавям подправките и доливам около литър топла вода.

Разбърквам хубаво и покривам с капак тенджерата. Задушавам яхнията около 45 минути, на слаб огън. Готовата яхния поръсвам с магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар