Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Свежа салата с риба тон, аншоа и аспержи

Свежа салата с риба тон, аншоа и аспержи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свежа салата с риба тон, аншоа и аспержи
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Леденостудено питие и свежа салата с риба тон, аншоа и аспержи - така се надяваме да започне почивката ни"

Необходими Продукти

  • салатен микс - 3 шепи свежи листа
  • риба тон - 100 г от консерва
  • аспержи - 3 бр. бели, от консерва
  • аншоа - 4 филенца
  • домати - 1 бр.
  • маслини - 8 - 10 бр. зелени
  • яйца - 1 бр. варено
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
  • балсамов оцет - на вкус
  • балсамова редукция - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете леко салатените листа. Използвайте плътна кухненска хартия за тази цел, за да не полепват власинки по листенцата (или просто може да оставите да се отцедят добре).

Овкусете със сол, зехтин и малко балсамов оцет и поставете в центъра на голяма чиния или салатиера, в която ще сервирате. Отгоре поставете рибата тон отцедена от мазнината и течността в консервата.

Върху нея сложете аспержите и филенцата аншоа.

Отстрани подредете домата и яйцето, нарязани на четвъртинки.

Залейте с още зехтин, сол и оцет, а за завършек поръсете с балсамовата редукция.

Класика, идеално съчетани вкусове и лесна салата, подходяща за компания на чаша бяло вино през летните месеци.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: