Пица Капричоза с хамон и царевица

21/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5022045631
"И най-капризният лакомник ще остане без думи при вида и аромата на тази ароматна пица Капричоза "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме базовото тесто, като за целта пресяваме брашното 2 пъти. Прибавяме солта и царевичния грис.

В хладката вода активираме маята със захарта. След като шупне, я изсипваме в кладенчето от брашно и добавяме зехтина.

Омесваме меко и еластично тесто. Обвиваме в намаслено фолио за свежо съхранение и го поставяме за 20 часа в хладилник.

След като го извадим, го оставяме за половин час на стайна температура.
Разделяме тестото на 4 топки. Покриваме ги с фолио и оставяме да удвоят обема си.

Набрашняваме плота със семола брашно и разточваме 4 пици с дебелина 1 см.

Разстиламе всяка от тях в плоска тава за пица, която предварително сме напръскали със спрей мазнина.

Отгоре гарнираме с доматения кетчуп. Маслините обезкостяваме и нарязваме, като оставяме 5-6 цели.

Гъбите нарязваме на шайби, а хамона - на кубчета, като оставяме и от него 1-2 слайса.

Подреждаме върху тестото отцедената царевица, хамона, гъбите, маслините и моцарелата.

Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Аранжираме я с няколко маслини, късове хамон и пресен босилек.

Съвет: Не упоменавам градуси на печене и време на термична обработка, защото всеки разполага с различна печка и фурна - на вентилатор или без. Смятам, че всеки, наричащ себе си хоби кулинар, може да прецени кога тестото е изпечено и пицата е готова за консумация.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар