Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Безглутенова пица Капричоза с брашно от елда

Безглутенова пица Капричоза с брашно от елда

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Безглутенова пица Капричоза с брашно от елда
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусна Капричоза без глутен - за вас е"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 400 г
  • картофено нишесте - 80 г
  • мая - 15 г от кубче
  • вода - 280 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 10 г
  • захар - щипка
  • за гарниране
  • маслини - шепа
  • варена шунка - 100 г на тънки резани
  • маринован артишок - 3 - 4 резанки
  • моцарела - 125 г
  • доматено пюре - 100 мл
  • риган - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното от елда с картофеното нишесте.

Затоплете водата и разтворете маята с щипка захар.

Излейте течността при брашното, добавете 2 с.л. зехтин и 10 г сол.

Замесете меко тесто. Направете го на топка, подмажете купа с олио и сложете тестото в нея.

Покрийте купата с парче найлон и приберете на топло, докато тестото втаса.

На парче хартия за печене разточете втасалото тесто на тънък блат за пица.

Намажете го с доматеното пюре, овкусено с щипка сол и щипка риган.

Върху него наредете парчета моцарела, сложете маслините, маринования артишок и резени шунка.

Прехвърлете пицата Капричоза тава заедно с хартията.

Оставете отново за 20 мин, след което изпечете пицата на 250°C в предварително загрята фурна за 8-10 мин.

Готовата безглутенова пица Капричоза с брашно от елда нарежете и поднесете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: