Начин на приготвяне
Смесете брашното от елда с картофеното нишесте.
Затоплете водата и разтворете маята с щипка захар.
Излейте течността при брашното, добавете 2 с.л. зехтин и 10 г сол.
Замесете меко тесто. Направете го на топка, подмажете купа с олио и сложете тестото в нея.
Покрийте купата с парче найлон и приберете на топло, докато тестото втаса.
На парче хартия за печене разточете втасалото тесто на тънък блат за пица.
Намажете го с доматеното пюре, овкусено с щипка сол и щипка риган.
Върху него наредете парчета моцарела, сложете маслините, маринования артишок и резени шунка.
Прехвърлете пицата Капричоза тава заедно с хартията.
Оставете отново за 20 мин, след което изпечете пицата на 250°C в предварително загрята фурна за 8-10 мин.
Готовата безглутенова пица Капричоза с брашно от елда нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!