Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Капричоза с хамон и царевица

Пица Капричоза с хамон и царевица

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пица Капричоза с хамон и царевица
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 6
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И най-капризният лакомник ще остане без думи при вида и аромата на тази ароматна пица Капричоза"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • брашно семола - 4 - 5 с.л.
  • суха мая - 2 1/3 ч.л. на Йоткер
  • грис - 1 с.л. пшеничен
  • вода - 265 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 16 г
  • захар - 8 г
  • За гарниране
  • домашен кетчуп - 320 мл (по рецепта)
  • царевица - 1 консерва
  • моцарела - 20 бр. бейби
  • хамон - 200 г слайс
  • гъби - 25 бр. от консерва
  • маслини - 20 бр. Каламата
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме базовото тесто, като за целта пресяваме брашното 2 пъти. Прибавяме солта и царевичния грис.

В хладката вода активираме маята със захарта. След като шупне, я изсипваме в кладенчето от брашно и добавяме зехтина.

Омесваме меко и еластично тесто. Обвиваме в намаслено фолио за свежо съхранение и го поставяме за 20 часа в хладилник.

След като го извадим, го оставяме за половин час на стайна температура.

Разделяме тестото на 4 топки. Покриваме ги с фолио и оставяме да удвоят обема си.

Набрашняваме плота със семола брашно и разточваме 4 пици с дебелина 1 см.

Разстиламе всяка от тях в подходяща тава за пица, която предварително сме напръскали със спрей мазнина.

Отгоре гарнираме с домашния кетчуп. Маслините обезкостяваме и нарязваме, като оставяме 5-6 цели.

Гъбите нарязваме на шайби, а хамона - на кубчета, като оставяме и от него 1-2 слайса.

Подреждаме върху тестото отцедената царевица, хамона, гъбите, маслините и моцарелата.

Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Аранжираме я с няколко маслини, късове хамон и пресен босилек.

Пицата Капричоза с хамон и царевица е готова.

Съвет: Не упоменавам градуси на печене и време на термична обработка, защото всеки разполага с различна печка и фурна - на вентилатор или без. Смятам, че всеки, наричащ себе си хоби кулинар, може да прецени кога тестото е изпечено и пицата е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: