Пържена сланина с яйца

23/06/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122724703
"Дръжте си гурме измишльотините - на нас ни дайте пържена сланина с яйца и чаша винце "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 370
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сланина - 150 г
  • яйца - 6 бр.
  • праз лук - 1 стрък или зелен лук
  • олио
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на малки кубчета. Запържва се с малко олио в тиган до златисто, добавя се наситненият праз лук или зелен лук, и след като се позапържи, се чукват 1 по 1 и яйцата.

Разбъркват се леко, поръсват се с червения пипер и се похлупват с капак за няколко минути, като котлонът се намалява на най-ниската степен или направо се изключва.

Сервират се топли, по желание може да ги поръсите с едро смлян лют червен пипер.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар