Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Аламинути»Пържена сланина с яйца

Пържена сланина с яйца

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пържена сланина с яйца
Снимка: Зори
3 / 16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Дръжте си гурме измишльотините - на нас ни дайте пържена сланина с яйца и чаша винце"

Необходими Продукти

  • сланина - 150 г
  • яйца - 6 бр.
  • праз лук - 1 стрък или зелен лук
  • олио
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на малки кубчета.

Запържва се с малко олио в тиган до златисто, добавя се наситненият праз лук или зелен лук, и след като се позапържи, се чукват 1 по 1 и яйцата.

Разбъркват се леко, поръсват се с червения пипер и се похлупват с капак за няколко минути, като котлонът се намалява на най-ниската степен или направо се изключва.

Сервират се топли, по желание може да ги поръсите с едро смлян лют червен пипер.

Добър апетит с този вкусен аламинут.

Пържената сланина с яйца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: