Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с Ориз на Котлон

Свинско с Ориз на Котлон

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Свинско с Ориз на Котлон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • ориз - 200 г
  • черен пипер
  • сол - за овкусяване
  • олио
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвя се месото.

Нарязва се месото на малки парченца. Загрява се един тиган, слага се месото и се запържва, докато си пусне водата.

Добавя се олиото и се пържи до готовност.

Оризът се изчиства и се измива.

В по-дълбок съд се загрява олио и се запържва леко оризът, овкусява се на вкус със сол и черен пипер, добавя се водата чаша по чаша.

Когато оризът омекне, се добавя месото и се готви още 5 - 10 минути и се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: