Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на порции, поръсва се със сол и се запържва в малко мазнина. Изважда се месото и се оставя настрани.
В същата мазнина се запържва нарязаната на дребно глава лук и морков. След като омекнат зеленчуците, се прибавя измитият ориз. Налива се една чаена чаша топла вода, добавят се сол на вкус и смлян черен пипер.
Оризът се оставя да поеме водата, като периодично се разбърква. Накрая се прибавя нарязаният на ситно пресен магданоз.
Прехвърля се в йенска тенджера, а отгоре се нареждат запържените парчета месо.
Наливат се още две чаени чаши вода, слага се капакът и пилето с ориз се слага в студена фурна. Пече се на 200°C.
* По желание можете да сложите и една червена чушка.
Коментари