Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле със зеленчуци в йенска тенджера

Пиле със зеленчуци в йенска тенджера

Пиле със зеленчуци в йенска тенджера
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Направихме го в йенска тенджера, за да можем да проследим целия процес на готвене"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • микс от зеленчуци - 1 пакет
  • подправка за пиле - 1 ч.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • масло - 20 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и хубаво го натрийте с подправка за пиле, малко сол и червен пипер. Нарежете картофите, лука, моркова и чушката и заедно с микса от зеленчуци хубаво ги разбъркайте със подправките и олиото.

Сипете вода до зеленчуците да не се обливат много, защото в йенската тенджера няма да изври, след което поставете пилето по средата.

Сложете парченца масло отгоре и покрийте с капака. Печете до извиране на водата, като накрая отстранете капака и сложете останалото масло върху пилето и зеленчуците.

Печете без капак за хубаво запичане на пилето и зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: